وضعیت هوای اولین هلال صبحگاهی سال 1444 هجری قمری، محرم در صبح روز جمعه 4 شهریور را با نگاهی به آخرین بولتن مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور، مورخ روز چهارشنبه دوم شهریورماه، بررسی میکنیم:
” براساس تحلیل آخرین نقشه های پیش یابی هواشناسی، طی پنج روز آینده در ارتفاعات البرز مرکزی ابرناکی و بارش خفیف باران و در روزهای پنجشنبه و جمعه در بخش هایی از نوار شرقی و جنوب سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان افزایش ابر، رگبار پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقت پیش بینی می شود و در سایر نقاط کشور جوی پایدار حاکم خواهد بود. لازم به ذکر است، در سه روز آینده در بخش هایی از غرب و جنوب غرب کشور پدیده غبار موجب کاهش کیفیت هوا و دید افقی خواهدشد. علاوه بر این، در پنج روز آینده برای نیمه شرقی و بخش هایی از جنوب کشور وزش باد شدید و در نواحی مستعد خیزش گردوخاک انتظار می رود.
امروز و فردا شمال خلیج فارس و طی پنج روز آینده شرق دریای عمان مواج پیش بینی می شود. همچنین جمعه و شنبه تنگه هرمز و دریای عمان و شنبه شرق خلیج فارس مواج خواهند بود.”
برای رصد هلال صبحگاهی، عدم پوشش ابر و عدم وجود غبار در آسمان از مهمترین عناصر هواشناسی موردنیاز می باشد؛ بهخصوص در افق شرقی و جایی که هلال ماه در آنجا قراردارد. در اینجا به نقشه های پیشیابی هواشناسی پوشش ابر و میزان گردوغبار در ساعت 4:30 جمع چهارم شهریور نگاهی میاندازیم.
نتیجه گیری:
با توجه به آنچه در بولتن سازمان هواشناسی آمده و نیز با نگاهی به نقشه های فوق میتوان گفت که برای هلال صبحگاهی محرم 1444، در صبح روز جمعه 4 شهریورماه، به جز استان های واقع در جنوب شرق کشور مانند سیستان وبلوچستان، شرق و جنوب کرمان و هرمزگان به دلیل ابرناکی و نوار مرزی شرقی و غربی کشور به دلیل گردوخاک، در سایر مناطق کشور مشکلی از لحاظ جوی برای رصد وجود نخواهد داشت.
در پایان لازم میدانم اشارهکنم که پیشبینی هواشناسی همواره با خطا همراهبوده، ولی در نتیجهگیری، یک پیشبین هواشناسی با استفاده از تجربه شخصی، شناخت از وضعیت هوا و اقلیم منطقه، مقایسه مدلهای پیشبینی مختلف و باتوجه با جمیع جهات پیشبینی را ارائه مینماید. امیدوارم رصد موفقی داشتهباشید و با رعایت نکات ایمنی، مواظب سلامتی خود باشید.
سیامک نیک طلب، کارشناس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا