با تبریک نوروز باستانی 1402 هجری شمسی و آرزوی پیروزی نور بر تاریکی، وضعیت هوا برای رصد هلال رمضان 1444 هجری قمری، در عصر روز چهارشنبه 2 فروردین ماه را با نگاهی به بخشی از آخرین بولتن مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور، مورخ روز سه شنبه یکم فروردین، بررسی میکنیم:
” سامانه ی بارشی امروز و فردا در غالب نقاط کشور به فعالیت خود ادامه میدهد. …بیشینه بارش… چهارشنبه در استان های ساحلی خزر، ارتفاعات و دامنه های البرز و شرق کشور خواهد بود. بارش ها عمدتا به شکل رگبار باران گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقت و در ارتفاعات و نقاط سردسیر به شکل برف می باشد. همچنین در مناطق مستعد بارش تگرگ دور از انتظار نیست. … از امروز تا پنجشنبه در نیمه شرقی، مرکز، جنوب کشور و استان های واقع در دامنه ی جنوبی البرز افزایش سرعت باد و در مناطق مستعد گرد و خاک و کاهش دید افقی انتظار میرود. علاوه بر این طی امروز و فردا در نیمه غربی کشور، مرکز و استان های واقع در دامنه های البرز و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در نواحی شرق و شمال شرق کاهش محسوس دما پیش بینی میشود… . “
عدم پوشش ابر و عدم وجود غبار در آسمان از مهمترین عناصر هواشناسی موردنیاز در رؤیت هلال است. بهخصوص در افق غربی و جایی که هلال ماه در آنجا قراردارد.
در اینجا نقشه پیشیابی هواشناسی پوشش ابر در ساعت 18:30 روز چهارشنبه دوم فروردین را مشاهده میکنید.
نتیجهگیری:
با نگاه به اغلب نقشههای هواشناسی و مدلهای پیشبینی مختلف و نیز باتوجه به تصویر فوق میتوان گفت که برای هلال شامگاهی رمضان 1444 در عصر روز چهارشنبه 2 فروردین ماه، فقط در مناطق جنوب و جنوب شرق کشورمان در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان، فارس و خراسان جنوبی، آسمان به دور از ابر خواهدبود. البته در سواحل خلیج فارس و دریای عمان هم به دلیل رطوبت بالا احتمال رصد هلال کمتر می شود.
در پایان لازم میدانم که اشارهکنم پیشبینی هواشناسی همواره با خطا همراه خواهدبود. ولی در نتیجهگیری، یک پیشبین هواشناسی با توجه به تجربه شخصی، شناخت از وضعیت هوا و اقلیم منطقه، مقایسه مدلهای پیشبینی و با توجه به جمیع جهات پیشبینی را ارائه مینماید. امیدوارم رصد موفقی داشتهباشید و با رعایت نکات ایمنی، مواظب سلامتی خود باشید.
سیامک نیک طلب، کارشناس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا