رویت هلال زیبای رجب در مقارنه ای زیبا

رویت پذیری هلال رجب 1444 به شکلی است که در مناطق شمالی ایران نیاز به ابزار قوی احساس می شود. ولی در جنوب ایران احتمال رویت با چشم غیرمسلح در صورت شرایط جوی بسیار مناسب فراهم است.

زمانی که به مشخصه های هلال ماه می نگریم بدون شک در ابتدا ارتفاع ماه در بین آن خودنمایی می کند. این پارامتر که در اکثر معیارهای معتبر استفده می شود، نقش تعیین کننده ای در رویت هلال دارد. چه بسا هلال هایی بلند و کشیده که به علت ارتفاع بسیار کم از افق قابل رویت نبودند. و یا شرایط رویت آنها سخت شده است. در هلال رجب 1444 با چنین رویتی مواجه هستیم. در حالی که هلال با سطح درخشندگی 1 درصد بایستی با چشم غیرمسلح دیده شود ولی ارتفاع کم این اجازه را برای خودنمایی راحتش نمی دهد. ولی عاملی که رویت این هلال را چالشی می کند عرض دایره البروجی ماه است که حدود منفی 5 است. به عبارت دقیق تر میل مداری ماه نسبت به خورشید منفی تر است و هلال فقط به مدد نزدیک بودن به حضیض مداری از افق فاصله می گیرد.

رویت پذیری هلال رجب 1444 به شکلی است که در مناطق شمالی ایران نیاز به ابزار قوی احساس می شود. ولی در جنوب ایران احتمال رویت با چشم غیرمسلح در صورت شرایط جوی بسیار مناسب فراهم است. زیرا ارتفاع ماه افزایش قابل توجهی نسبت به شمال ایران خواهد داشت. در جدول زیر وضعیت نقاط بیشینه و کمینه مشخصه های ماه در لحظه ی غروب خورشید یکشنبه 2 بهمن 1401 مشخص شده است. لازم به ذکر است که شرایط رویت در پهنه ایران با نظر نگارنده با ابزارهای اپتیکی مورد بررسی قرار گرفته است.

عکس 1: جدول بررسی هلال شامگاهی رجب 1444 در پهنه ایران

در نقشه ایران می توانید وضعیت افزایش پارامترهای هلال رجب 1444 را مشاهده نمایید.

عکس 2 : نحوه ی قرارگيری نقاط بيشينه و كمينه و خط رویت پذیری با چشم غیرمسلح در هلال شامگاهی رجب 1444

هلال رجب 1444 در شاماه یکشنبه 2 بهمن 1444 به جز مناطقی از شمال آسیا، اروپا و آمریکای جنوبی در سایر نقاط دنیا قابل رویت است. این هلال جذاب در مناطقی از خاورمیانه، آفریقا، آمریکای جنوبی و جنوب آمریکای شمالی نیز با چشم غیرمسلح دیده می شود.

عکس 3: نقشه رویت پذیری هلال رجب 1444 با معیار قاضی میرسعید و استفاده از اپلیکیشن مهیار

هلال رجب 1444 کمان نسبتا پرنور و خوبی برای دیده شدن دارد. زیرا ساعاتی بیشتر از حضیض مداری فاصله نگرفته است. عوارض سطحی نیز نشان از پیوستگی خوب در کمان می دهد.

عکس 4: وضعبت عوارض لبه کمان هلال رجب 1444

ولی برای یافتن این هلال جذاب می توانید از اختلاف سمت و ارتفاع موجود بین سیاره زهره و هلال ماه استفاده کنید. اگرچه پس از رویت هلال می توانید از مقارنه ی زیبای نیم درجه ای بین سیارات زهره و زحل لذت ببرید.

عکس 5: وضعیت هلال شامگاهی رجب 1444 در افق تهران

با نگاهی به گذشته، هلال شعبان 1435 مشابه رجب 1444 بود و چالش کم ارتفاع بودن ماه باعث شد فقط 5 دقیقه آن هلال جذاب با ارتفاع 5 درجه و فاز 0.92 درصد در برج میلاد تهران به همراه همسرم خانم زارع مشاهده کنیم.

عکس 6: جدول مقایسه هلال شعبان 1435 و رجب 1444

البته با توجه به بارندگی های خوب در سطح کشور در صورت نبود غبار محلی می توان امیدوار بود هلال رجب را در مدت زمان بیشتری نیز رویت کرد.

عکس 7: تصویر هلال شعبان 1435 که به روش آفوکال از پشت چشمی تلسکوپ تهیه شده است