لحظه مقارنه ماه شوال در ساعت 7.42 بامداد 31 فروردین برابربا 29 ماه مبارک رمضان و مطابق با 20 اوریل 2023به وقت ایران به وقوع خواهد پیوست درغروب روز 29 رمضان هلال ماه شوال در امریکای شمالی و مرکزی قابل رویت است این هلال در امریکای جنوبی – قاره افریقا – اروپا – اسیا و اقیانوسیه حتی با ابزار قوی نیز قابل رویت نخواهد بود.
در تصویر اول که با رنگ سبز مشخص گردیده هلال ماه در غروب 29 رمضان در این مناطق با چشم غیر مسلح و در مناطقی که با رنگ زرد مشخص گردیده با ابزارنجومی قابل رویت و در مناطقی که با رنگ قرمز مشخص گردیده هلال ماه غیر قابل رویت میباشد.
لازم به ذکر است درتقویم کشورعربستان سعودی طبق قرار داد داخلی این کشورچون هلال ماه رمضان در مکه معظمه دقایقی بعد از خورشید غروب می کند اما به هیچ عنوان قابل رویت نیست احتمال 29 روزه شدن ماه رمضان در ان کشور و اطراف ان وجود دارد که بهتراست اطلاع رسانی شود.
بدیهی است در غروب روز جمعه اول اردیبهشت 1402 هلال ماه رمضان در تمام نقاط دنیا به غیر از کشور زلاندنو با چشم غیر مسلح رویت خواهد شد.
وضعیت هلال شوال در ایران
همانطور که در سطور بالا گفته شد هلال ماه رمضان در شامگاه 29 رمضان برابر با 31 فروردین ماه در تهران با ارتفاع 3 درجه و 50 دقیقه قوسی و فاز یا همان بخش درخشان بسیار کم حدود 26 صدم درصد به هیچ طریقی حتی با ابزار قوی نیز قابل رویت نخواهد بود.
در غروب روز بعد در شامگاه 30 رمضان هلال ماه شوال در تهران با ارتفاعی حدود 16 درجه و فاز 2.56 درصد و مکث 92 دقیقه به راحتی با چشم غیر مسلح قابل رویت و مطوق بودن ، ارتفاع بالای هلال در افق و بخش درخشان قابل ملاحظه هلال ماه این فکررا درذهن افراد غیر متخصص تداعی میکند که هلال ماه در شب قبل قابل رویت بوده و هلال ماه دو شبه است که این امر غیر ممکن و این تصور غیر علمی است.
نقاط رویت پذیری و غیر رویت پذیری بر مبنای معیار فاز و ارتفاع ( قاضی میرسعید ) تعیین گردیده.
با تشکر و احترام : سید محسن قاضی میرسعید.
تهران : 25 فروردین 1402