در دو دهه اخیر استفاده از تلسکوپ های هوشمند در رویت هلال بسیار گسترش یافته و باعث جابجایی برخی از مرزهای رویت پذیری شده است. قدرت تفکیک زیاد و بزرگنمایی بیشتر در تلسکوپها و همچنین بهره گیری از قابلیت جستجوی خودکار سبب گرایش به سمت این ابزارهای قدرتمند شده است اما از سوی دیگر کم بودن میدان دید و وجود خطای جستجو در این تلسکوپ ها باعث می شود که هلال ماه در لبه میدان دید و حتی در مواردی خارج از میدان دید قرار گیرد.
میزان خطای جستجو را میتوان با صرف وقت و دقت بیشتر در مراحل نصب، قطبی کردن و تنظیمات اولیه، کاهش داد اما بدلیل وجود برخی خطاهای مکانیکی، نمی توان خطای جستجو را به صفر رساند.
قابل ذکر است که میزان خطای جستجو ثابت نبوده و برای مختصات های مختلف سماوی، متفاوت می باشد. در مورد برخی از اجرام جستجوی خودکار با دقت نسبتاً خوبی انجام میشود اما در مورد برخی دیگر با خطای زیاد خواهد بود. این عدم اطمینان نسبت به جستجوی خودکار، در مورد هلال های بسیار نازک مشکل ساز است.
برای رصد هلال های بسیار نازک و رکوردشکن، باید از قرار گیری هلال در مرکز میدان دید مطمئن بود. برای این منظور می توان از نرم افزار قدرتمند تی پوینت ( Tpoint ) بهره برد.
Tpoint-Sharifi