پیش بینی وضعیت هواشناسی برای رؤیت هلال صبحگاهی جمادی‌الثانی 1443 هجری قمری

وضعیت هوای هلال جمادی‌الثانی در صبح روز دوشنبه 11 بهمن را با نگاهی به آخرین بولتن مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور، مورخ روز شنبه نهم بهمن ماه، بررسی می‌کنیم:

” تا ظهر دوشنبه جوی آرام در کشور خواهیم‌داشت. از بعدازظهر دوشنبه سامانه بارشی وارد کشور شده و در استان‌های واقع در جنوب غرب، برخی نقاط غرب و استان‌های واقع در دامنه‌های زاگرس مرکزی سبب بارش برف و باران در برخی نقاط رعدوبرق و وزش باد شدید موقت خواهدشد. این سامانه سه شنبه در مناطق غرب، جنوب غرب، مرکز، شمال شرق، برخی نقاط شرق و استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز سبب بارش می‌گردد. شدت بارش این سامانه در شمال و شرق خوزستان، نیمه شرقی لرستان، چهارمحال وبختیاری، کهگیلویه وبویراحمد، شمال فارس و جنوب اصفهان می‌باشد. این سامانه چهارشنبه در شمال شرق فعال بوده و سپس از کشور خارج می‌گردد. روز دوشنبه در جنوب غرب و سه شنبه و چهارشنبه در شرق و جنوب شرق کشور وزش باد شدید و در مناطق مستعد، گردوخاک پیش بینی می شود. خلیج فارس نیز طی امروز و فردا مواج می باشد. “

برای رصد هلال صبحگاهی، عدم پوشش ابر و عدم وجود غبار در آسمان از مهم‌ترین عناصر هواشناسی موردنیاز است؛ به‌خصوص در افق شرقی و جایی که هلال ماه در آنجا قراردارد. در اینجا به نقشه پیش‌یابی هواشناسی پوشش ابر و ذرات معلق کمتز از 2.5 میکرون، در ساعت 6:30 دوشنبه یازدهم بهمن نگاهی می‌اندازیم.

نقشه پیش‌یابی پوشش ابر ساعت 6:30 ، دوشنبه 11 بهمن
نقشه پیش‌یابی ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون ساعت 6:30 ، دوشنبه 11 بهمن

نتیجه گیری:

با توجه به آنچه در بولتن سازمان هواشناسی آمده و نیز با نگاهی به نقشه های فوق می‌توان گفت که برای هلال صبحگاهی جمادی‌الثانی1443، در صبح روز دوشنبه 11بهمن ماه، آسمان استان‌های آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، اردبیل، کردستان و زنجان، کمی ابری تا نیمه‌ابری خواهدبود. با توجه به سامانه موجود و وضعیت ابرهای واقع در جنوب غرب و مرکز کشور که از ابرهای با ارتفاع بالا (سیروسی) در آن زمان پوشیده خواهند شد؛ در استان های ایلام، خوزستان، بوشهر، کهگیلویه وبویراحمد، چهارمحال وبختیاری، لرستان، شمال فارس، شمال کرمان و مناطقی از استان‌های اصفهان و یزد، نیز هلال را باید در میان ابرهای نازک جست‌وجو کرد. همچنین با دیدن نقشه پیش‌یابی ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون، آسمان در نوار غربی کشورمان و استان‌های کرمانشاه و ایلام دارای گردوغبار خواهدبود و رصد هلال را با مشکل مواجه خواهدکرد. در سایر مناطق برای رصد هلال مشکلی وجود نخواهدداشت.  

در پایان لازم می‌دانم اشاره‌کنم که پیش‌‎بینی هواشناسی همواره با خطا همراه‌بوده، ولی در نتیجه‌گیری، یک پیش‌بین هواشناسی با استفاده از تجربه شخصی، شناخت از وضعیت هوا و اقلیم منطقه، مقایسه مدل‌های پیش‌بینی مختلف و باتوجه با جمیع جهات پیش‌بینی را ارائه می‌نماید. امیدوارم رصد موفقی داشته‌باشید و با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی، مواظب سلامتی خود باشید.

سیامک نیک طلب، کارشناس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا