وضعیت هوا برای رصد هلال ربیع الاول 1444 هجری قمری، در عصر روز دوشنبه 4 و سه شنبه 5 مهرماه را با نگاهی به بخشی از آخرین بولتن مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور، مورخ روز یکشنبه سوم مهر، بررسی میکنیم:
” … دوشنبه در برخی مناطق گیلان، مازندران و شرق اردبیل بارش رخ می دهد و از سه شنبه تا پنج شنبه در بیشتر مناطق کشور جوی پایدار حاکم خواهد بود…. همچنین امروز و فردا در نوار شرقی کشور، به ویژه منطقه زابل، و جنوب غرب و بخش هایی از مرکز و از سه شنبه تا پنج شنبه در نوار شرقی کشور، به ویژه منطقه زابل، وزش باد به نسبت شدید تا شدید و در مناطق مستعد با احتمال خیزش گردوخاک پیش بینی می شود. امروز و فردا با توجه به افزایش سرعت باد در دامنه های جنوبی البرز، احتمال خیزش گردوخاک در بخش هایی از قزوین، البرز، قم و جنوب استان های سمنان و تهران دور از انتظار نیست.”
عدم پوشش ابر و عدم وجود غبار در آسمان از مهمترین عناصر هواشناسی موردنیاز در رؤیت هلال است. بهخصوص در افق غربی و جایی که هلال ماه در آنجا قراردارد.
در اینجا نقشه پیشیابی هواشناسی پوشش ابر در ساعت 18:30 روز دوشنبه چهارم و سه شنبه پنجم مهر را مشاهده میکنید.
نتیجهگیری:
با نگاه به اغلب نقشههای هواشناسی و مدلهای پیشبینی مختلف و نیز باتوجه به تصاویر فوق میتوان گفت که برای هلال شامگاهی ربیع الاول 1444 در عصر روز دوشنبه 4 مهرماه، فقط در استان های گیلان، مازندران، گلستان و اردبیل هوا ابری است و در نوار شرقی و جنوب غرب کشور و نیز با شدت کمتر در استان های تهران، قم، البرز، قزوین و سمنان خیزش گردوخاک باعث کاهش کیفیت هوا خواهدشد و در سایر مناطق هوا صاف خواهد بود. همچنین به جز اینکه در روز سه شنبه 5 مهرماه هوا در مناطق شمالی کشور هوا نیمه ابری خواهد بود، سایر موارد ذکرشده در بالا برقرار می باشد.
در پایان لازم میدانم که اشارهکنم پیشبینی هواشناسی همواره با خطا همراه خواهدبود. ولی در نتیجهگیری، یک پیشبین هواشناسی با توجه به تجربه شخصی، شناخت از وضعیت هوا و اقلیم منطقه، مقایسه مدلهای پیشبینی و با توجه به جمیع جهات پیشبینی را ارائه مینماید. امیدوارم رصد موفقی داشتهباشید و با رعایت نکات ایمنی، مواظب سلامتی خود باشید.
سیامک نیک طلب، کارشناس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا