رویت پذیری هلال جمادی الاول 1446

بررسی رویت پذیری هلال جذاب جمادی الاولی 1446

هلال فوق از آن دسته هلال هایی است که مدت ها منتظرش هستیم. به علت فصل بد رویت هلال های شامگاهی جه حوالی اعتدال پاییزی است و همچنین عرض جنوبی ماه که منفی 3.7 درجه است، ماه در طی این ایام ارتفاع چندانی از افق نمی گیرد و وضعیت دیدن آن در ابتدای ماه قمری سخت تر می شود. بنابراین با گذشت ساعت ها می بینیم ماه پس از غروب خورشید قابل رویت نیست. ولی امکان مشاهده آن در روز با رعایت نکات ایمنی بسیار مهیاست. بنابراین در تقویم رسمی ایران که مبتنی بر دیدن هلال روزگاهیست ماه ربیع الثانی 1446 بیست و نه روزه منظور شده است.

شرایط رویت پذیری هلال

برای بررسی رویت پذیری هلال جمادی الاولی 1446 در پهنه ی ایران شاخص های مختلف ماه در لحظه ی غروب خورشید شنبه 12 آبان 1403 در مناطق مرزی ایران مورد بررسی قرار گرفته است و جدول زیر مشخصات بیشینه و کمینه هلال ماه را مورد بررسی قرار داده است. هلال فقط در جنوب ایران با تلسکوپ و دوچشمی های قوی قابل مشاهده است.

بر این اساس برای اطلاع از این که مشخصه های هلال ماه چگونه افزایش و کاهش پیدا می کند نقشه زیر می تواند کمک بسیاری در این زمینه به شما نماید. ضمن این که خط رویت پذیری هلال معیار قاضی میرسعید مورد بررسی قرار گرفته است.

هلال ماه در پهنه ی دنیا

هلال جمادی الاولی 1446 با توجه به عرض منفی ماه وضعیت رویت پذیری مناسبی در عرض های متوسط و بالای نیمکره شمالی ندارد و مناطق بسیاری در شمال آسیا، اروپا و آمریکای شمالی هلال ماه را در شامگاه 12 آبان نخواهند دید. ولی در نیمکره جنوبی در تمامی نقاط به جز شرق استرالیا هلال به راحتی با چشم غیرمسلح دیده می شود. در بخش های از مرکز آسیا و خاورمیانه، شمال آفریقا و بخش هایی از ایالات متحده هلال  با چشم مسلح قابل رویت خواهد بود.

رویت پذیری هلال جمادی الاول 1446

وضعیت رصدی هلال ماه

هلال جمادی الاولی 1446 جرم شاصی در کنارش ندارد و بهتر است از خورشید برای یافتن آن کمک بگیرید. البته اگر لحظه ای که سمت و ارتفاع خورشید با ماه یکی می شود فرصت مناسبی برای یافتن محل دقیق هلال است. پس بایستی حداقل دو ساعت زودتر در رصدگاه حاضر شوید تا اندازه گیری های لازم را انجام دهید. البته سیاره زهره نیز در ور از دست رفتن خورشید و اندازه گیری دقیق اختلاف سمتش با ماه می تواند در یافتن هلال باریک ماه کمک کند.

 در نهایت وضعیت رخگرد هلال جمادی الاولی 1446 مورد بررسی قرارگرفته است تا شرایط عوارض لبه ی ماه مورد ارزیابی دقیق تری قرار گرفته باشد.

در پایان برای شکار این هلال در نیمه شمالی کشور فقط در روز این شانس را دارید. پس از ساعت 15 که از زمان هم ارتفاعی ماه و ورشید بگذریم رفته رفته می توان امیدوار به رویت بود. جدایی ماه حدود 11 درجه است و فاصله مناسبی نیز از خورشید دارد. البته برای رویت روزگاهی حتما به هوای پاکیزه نیاز دارید.

تلسکوپ های قوی مجهز به سامانه جستجوی خودکار و استفاده از فیلترهای مخصوص محافظ چشم از جمله پلورایز و UV می تواند به شما در یافتن این هلال کمک کند. حتما در طی رصد از عینک آفتابی مناسب و کلاه استفاده کنید.

هلال شامگاهی شباهت زیادی به هلال رمضان 1428 در ایران دارد که در جدول هلال ای شامگاهی با چشم مسلح دو رصد از آن هلال به چشم می ورد.